„Nu-ți mai hrăni cancerul!” Pare un sfat ciudat, având în vedere miliardele cu care companiile farmaceutice și ministerele de resort finanțează cercetările în domeniul cancerului. Însă cartea cu acest titlu, recent apărută, a unui medic generalist dintr-o suburbie a Dublin-ului, ar putea oferi o dovadă reală că a fost găsită calea de a învinge această boală cumplită. Dr. John Kelly, fiul unui psihiatru renumit și cu studii făcute în Irlanda, Africa și Statele Unite, nu vine cu un leac minune. El prezintă dovezi, rezultate în urma experiențelor sale medicale cu propriii pacienți, care arată că boala canceroasă poate fi stopată din evoluția ei și chiar dată înapoi, permițând suferinzilor să-și recapete sănătatea și să trăiască o viață normală.
Baza acestei abordări a cancerului de către dr. Kelly este descoperirea, cu 10 ani în urmă, a legăturii directe între consumarea de proteine animale și dezvoltarea cancerului. Ca să se dividă și să prospere, celulele canceroase au nevoie de proteine de origine animală. Suprimă aportul acestor proteine și vei stopa creșterea și răspândirea celulelor canceroase. Așadar, în acest fel poți înfometa cancerul până în punctul în care acesta va depune armele.
Doctorul Kelly nu pretinde că a făcut el însuși această descoperire. De fapt, metoda lui se bazează pe rezultatul cercetărilor descrise în cartea Studiul China, a celebrului nutriționist american Colin Campbell, cercetător la Universitatea Cornell. Lucrarea a fost publicată pentru prima oară în anul 2005, iar până în prezent au fost vândute peste un milion de exemplare. Meritul doctorului Kelly este acela de a fi introdus în propria practică medicală descoperirile lui Campbell și ale echipei sale de cercetători. Și a început să facă asta acum 9 ani, adică la numai un an de la apariția cărții, documentând riguros rezultatele obținute. Astfel, se pare că el este primul medic generalist din această parte a lumii care a luat această inițiativă.
Cercetarea revoluționară a profesorului Campbell și a echipei sale internaționale, desfășurată timp de 40 de ani, a stabilit că există o legătură atât de evidentă între consumul de proteină animală (carne, lactate) și dezvoltarea cancerului, încât este greu s-o ignori. Cu toate acestea, până acum, medicii au ignorat-o, probabil și pentru că a părut o soluție prea simplă la o boală atât de complexă.
Baza acestei abordări a cancerului de către dr. Kelly este descoperirea, cu 10 ani în urmă, a legăturii directe între consumarea de proteine animale și dezvoltarea cancerului. Ca să se dividă și să prospere, celulele canceroase au nevoie de proteine de origine animală. Suprimă aportul acestor proteine și vei stopa creșterea și răspândirea celulelor canceroase. Așadar, în acest fel poți înfometa cancerul până în punctul în care acesta va depune armele.
Doctorul Kelly nu pretinde că a făcut el însuși această descoperire. De fapt, metoda lui se bazează pe rezultatul cercetărilor descrise în cartea Studiul China, a celebrului nutriționist american Colin Campbell, cercetător la Universitatea Cornell. Lucrarea a fost publicată pentru prima oară în anul 2005, iar până în prezent au fost vândute peste un milion de exemplare. Meritul doctorului Kelly este acela de a fi introdus în propria practică medicală descoperirile lui Campbell și ale echipei sale de cercetători. Și a început să facă asta acum 9 ani, adică la numai un an de la apariția cărții, documentând riguros rezultatele obținute. Astfel, se pare că el este primul medic generalist din această parte a lumii care a luat această inițiativă.
Cercetarea revoluționară a profesorului Campbell și a echipei sale internaționale, desfășurată timp de 40 de ani, a stabilit că există o legătură atât de evidentă între consumul de proteină animală (carne, lactate) și dezvoltarea cancerului, încât este greu s-o ignori. Cu toate acestea, până acum, medicii au ignorat-o, probabil și pentru că a părut o soluție prea simplă la o boală atât de complexă.