SALUT VOIOS DE PENSIONAR

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sursa Ta de Relaxare!


    PRUNELE - UN MIRACOL PENTRU SĂNĂTATE

    Mark
    Mark
     

     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    PRUNELE - UN MIRACOL PENTRU SĂNĂTATE Empty PRUNELE - UN MIRACOL PENTRU SĂNĂTATE

    Mesaj  Mark Lun 25 Aug 2014 - 18:56


    PRUNELE - UN MIRACOL PENTRU SĂNĂTATE 73275prunele-1

    Consumate bine coapte, in cure de doua-trei saptamani, prunele vin cu un aport natural de vitamine si minerale contribuind la eliminarea toxinelor, cresterea rezistentei organismului.  Zeci de boli pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul lor. Află cum!

    Prunele, pe care toamna ni le daruieste cu generozitate intr-o varietate de soiuri, ne aduc o mare cantitate de potasiu, element esential unei bune functionari a inimii si sistemului nervos.

    Aceste fructe normalizeaza pofta de mancare, usureaza tranzitul intestinal, stimuleaza ficatul, determina dezintoxicarea umorala si reimprospateaza organismul. Au proprietati antifebrile, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente, stimulente nervs, dezintoxicante si decongestive producand relaxarea tesuturilor si diminuand inflamatiile.

    Prunele sunt bogate in vitaminele A, B si C, in sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu si mai ales potasiu (300 mg potasiu la 100 g de fruct proaspat). Avand in vedere ca nevoia zilnica de potasiu a unui adult este de 3,2 g si ca acest element participa la metabolismul miocardului nostru, o cura cu prune va fi mai mult decat benefica pentru inima ta. Aceste fructe normalizeaza pofta de mancare, usureaza tranzitul intestinal, stimuleaza ficatul, determina dezintoxicarea umorala si reimprospateaza organismul. Au proprietati antifebrile, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente, stimulente nervs, dezintoxicante si decongestive producand relaxarea tesuturilor si diminuand inflamatiile.


    Indicatii si contraindicatii
    Consumate bine coapte, in cure de doua-trei saptamani, prunele vin cu un aport natural de vitamine si minerale contribuind la eliminarea toxinelor, cresterea rezistentei organismului. Totodata, constituie un eficient tonic nervos. Contraindicata bolnavilor de diabet zaharat din cauza continutului bogat in zaharuri, cura cu prune se recomanda in ateroscleroza, hipertensiune, dischinezie biliara, reumatism si hemoroizi, caz in care, trei zile pe saptamana se vor consuma numai prune, timp de trei saptamani. Prunele mai sunt recomandate in anemie, surmenaj, guta, constipatie, intoxicatii alimentare, colici biliare. In aceste cazuri, cate opt prune coapte se consuma cu jumatate de ora inainte de mesele principale. Acelasi efect il are si un pahar de suc proaspat stors, baut inainte de masa.


    Pentru constipatii rebele
    Se pun dimineata intr-un pahar cu apa 10 prune uscate, care se consuma ulterior dupa masa de seara, iar apa in care au stat se incalzeste si se bea indulcita cu o lingurita de miere, cu inghitituri mici. Tot in scop laxativ, in cazurile de constipatie cronica se recomanda consumarea de prune proaspete si bine coapte sau compot ori nectar de prune coapte cu paine graham, dimineata, pe stomacul gol. Infuzii laxative ' Florile de prun proaspete sau uscate, infuzate in lapte clocotit, sunt un purgativ extrem de eficient. Se prepara la nevoie dintr-o lingurita de planta la o ceasca de lapte si se bea cald. ' 30 de frunze de prun se fierb intr-un litru de apa timp de 5 minute; se bea cate o ceasca dupa fiecare masa, vreme de 5 zile.


    Hemoroizi, ficat congestionat
    Tratament pentru o zi: 24 sau 60 de prune uscate carora li s-au scos samburii se tin in apa rece 12 ore, iar apoi se fierb in multa apa timp de doua-trei ore, schimband apa din ora in ora. Se iau 8-20 de prune calde inaintea fiecarei mese, acestea constituind totodata si un bun laxativ.


    Paraziti intestinali
    Se lasa la inmuiat in apa peste noapte 10 prune uscate. Dimineata se fierb 10 minute si se mananca pe stomacul gol, caldute. Apa in care au fiert prunele se imparte in patru portii, care se vor bea in cursul zile usor incalzite. ' 30 de frunze de prun verzi se fierb intr-un litru de apa 15 minute. Se strecoara si se beau din acest decoct trei cani pe zi, dintre care prima pe stomacul gol.


    Antifebril
    Un preparat antifebril foarte eficient este decoctul din frunze uscate de prun. 25g de frunze maruntite se fierb nu mai mult de 5 minute intr-un litru de apa, apoi se lasa acoperit, in repaus, 10 minute. Din acest decoct se beau doua cesti pe zi sau cand apar puseele de febra.


    Tonic din prune uscate
    Vinul tonic din prune uscate se recomanda anemicilor, reumaticilor si celor suferinzi de dischinezie biliara. Preparatul traditional se obtine astfel: 300 g prune uscate, 1 l de vin rosu, 1 cm de baton de vanilie si 150 g zahar se pun impreuna la macerat intr-un castron, amestecandu-se bine. Se lasa trei saptamani la temperatura camerei, dupa care se strecoara si se adauga un paharel de tuica de casa. Se iau intre 30 si 50 ml de trei ori pe zi, inainte de mese. Pe de alta parte, tuica de prune este un produs care, in cantitate mica, este un stimulent general si un bun tonic digestiv.


    Frumusete
    Prunele bine coapte se folosesc si in cosmetica. Mastile, fiind astringente, sunt recomandate in cazul tenului gras, cu porii deschisi. Benefica pentru detoxifierea tenului este si cura exclusiva de prune uscate timp de pana la cinci zile pe luna, ce poate fi repetata de mai multe ori in cursul anului.

    Sursa:ziaresireviste.ro

      Data/ora curentă este: Vin 10 Mai 2024 - 1:10