SALUT VOIOS DE PENSIONAR

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sursa Ta de Relaxare!


+3
gratiela
elena cugerean
Mark
7 participanți

    CE GĂTIM AZI ?

    Anca
    Anca
     
     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Hamburgheri a la Oliver

    Mesaj  Anca Sam 22 Noi 2014 - 20:37

    Hamburgheri a la Oliver

    Am vazut o emisiune a bucatarului englez care promoveaza cu insistenta mancarea sanatoasa, simpla, rapida si gustoasa. Am experimentat reteta si merita a fi promovata. Am si mici contributii proprii pentru a sublinia gustul specific, popular, romanesc.

    Cumperi de la macelarie carne proaspata de vitel, spata (de culoare rosie-rozalie). Pui fata sa ti-o toace in fata, la masina cu gauri fine. Daca cumperi carne tocata poti avea mari surprize (zgarciuri, piei, carne amestecata, sare multa, apa, conservanti, etc. – gaselnite de prost gust, de-ale comerciantilor romani).

    Toci niste ceapa alba solzisori si o calesti in ulei, pana se moaie si devine usor maronie.

    Amesteci carnea tocata cu ceapa calita, 1-2 linguri de mustar obisnuit, sare, boabe de piper, coriandru si de chimion, proaspat macinate (pisate in piulita bunicii), 1-2 oua proaspete, de tara (cu galbenus galben – portocaliu), firimituri de paine intermediara/ neagra, cascaval ras.

    Faci turtite de marimea palmei, mai groase (1-1,5 cm) pe care le treci prin firimituri de paine. Intinzi turtitele pe o coala de hartie de bucatarie (pergament) si le lasi la rece in frigider pentru cca. 1 ora, timp in care se leaga/ macereaza carnea, se amesteca miroasele, se dilata papilele gustative si creste pofta de mancare.

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 23hv9ti

    Nu stai degeaba. Speli bine niste cartofi rosii, ii cureti cu sarma de curatat cratitele si-i tai in patru. Ii fierbi in apa clocotita, cca. 7 minute (daca sunt cartofi noi, numai 5 minute). Scurgi cartofii intr-o sita si-i pui intr-un vas de ceramica termorezistenta. Presari sare, piper si pui cativa catei de usturoi necuratati (gustul de usturoi copt va fi bestial). Adaugi ulei de masline si amesteci totul cu grija sa nu rupi cartofii. Bagi vasul in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc cartofii. La sfarsit poti rade niste cascaval peste cartofi si verdeata (patrunjel si marar, taiat fin) sau poti face un dresing (sare mare -in acest caz nu mai pui sare pe cartofi -rozmarin verde, care se piseaza impreuna in piua bunicii, apoi se freaca cu ulei de masline pana devine o pasta) pe care il pui peste cartofii fierbinti (acoperi vasul sa se patrunda miasmele).

    Scoti hamburgherii din frigider, incingi niste ulei de masline in tigaie, pui cateva firisoare de ardei iute si prajesti la foc foarte mic, fara capac pe tigaie.

    Se serveste fierbinte, cu hamburgherii bagati in chifla si cartofii la mijlocul mesei intr-un castron din care se serveste fiecare. Salata verde este potrivita. Merge si cu muraturi, de care mai ai prin camara. Un vin rosu dulceag subliniaza si mai mult gustul de proaspat al preparatelor.

    Pofta buna ! :reverentza:
    elena cugerean
    elena cugerean
     
     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Re: CE GĂTIM AZI ?

    Mesaj  elena cugerean Sam 13 Dec 2014 - 19:45

    Astazi gatesc pomana porcului ca in Banat...varza cu carne si  malai, carnati, carne fripta si vin fiert si atunci sa vezi.......

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Images?q=tbn:ANd9GcSDrUntO4UAVEFi3fOVQdj9I_PbZfwEx7S72b7yrlbng-d034MUyA

                                  CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Images?q=tbn:ANd9GcSSpeqe4coVspqexN_8BXxw0sOukkAVauGKiVtQa_cl_3ukaETf

                       CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Images?q=tbn:ANd9GcToxHFJKu487JHD09rsfl1EH48GfZu3wpcY6npNs9u6KWXxdZZmiw


                                                                :poftabuna:  :salivezstanga:  :salivezdreapta:
    Gina Tudose
    Gina Tudose
     
     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Re: CE GĂTIM AZI ?

    Mesaj  Gina Tudose Lun 5 Ian 2015 - 7:51

    Azi voi face o varza cu afumatura :yummy: :poftabuna: :zambet:

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Varza-cu-afumatura-4
    dodi
    dodi
     
     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Re: CE GĂTIM AZI ?

    Mesaj  dodi Mar 24 Feb 2015 - 7:48

    azi fac minacre de ciuperci cu orez si supa de rosii cu taitei de casa si turce. :poftabuna: CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Supa-crema-de-rosii-300x300CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 420x_orez-cu-ciuperci-435 :yummy: CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Images?q=tbn:ANd9GcTZDNAjShuru4JGqMCMzramiDo9mvVG8h2vDeVuNUY9lvxcwPVbtw
    Anca
    Anca
     
     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Re: CE GĂTIM AZI ?

    Mesaj  Anca Vin 1 Mai 2015 - 9:27

    :internauta: Azi este 1 Mai și cel mai bun prilej de distracție este tradiționalul grătar. CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 3667383378

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Gratar--660x400
    Gina Tudose
    Gina Tudose
     
     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Cuș-Cuș cu mușchi de porc afumat la tigaie

    Mesaj  Gina Tudose Joi 7 Mai 2015 - 9:39

    Cuș-Cuș cu mușchi de porc afumat la tigaie

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 1_DSC_0142

    INGREDIENTE:
    1 rosie,
    1 dovlecel,
    1 ceapa,
    1/2 kg de muschi de porc afumat,
    4-5 "flori" de brocoli,
    300 g de cus-cus,
    1/2 de pahar de vin rosu dulce,
    sare,
    zahar,
    piper,
    boia

    Mod de preparare:

    1. Toaca ceapa marunt, taie cubulete mari muschiul de porc, rosia si dovlecelul.  

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0128

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0129

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0130

    2. Pune cus-cus-ul in apa fierbinte, aceeasi cantitate de apa pentru cat cus-cus folosesti. El se inmoaie si retine toata apa.

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0131

    3. Pune la fiert brocoli.  

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0132

    4. Pune la calit ceapa, adauga apoi muschiuletul de porc, lasa-l 3 minute si adauga si legumele. Brocoliul adauga-l cu tot cu apa in care a fiert. Adauga si paharul cu vin. Amesteca bine pana ce legumele se inmoaie.  

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0134

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0136

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0138

    5. Intre timp, pune intr-o canuta 3 linguri de bulion si amesteca-le cu 1 lingura de zahar, 1 varf de cutit de sare, putin piper si o jumatate de lingurita de boia dulce sau picanta in functie de preferinte. 5. Intre timp, pune intr-o canuta 3 linguri de bulion si amesteca-le cu 1 lingura de zahar, 1 varf de cutit de sare, putin piper si o jumatate de lingurita de boia dulce sau picanta in functie de preferinte.  

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0137

    6. Cand legumele s-au inmuiat, adauga amestecul si lasa 15 minute sa scada, pana ce sosul se ingroasa.

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 DSC_0141

    7. Serveste pe pat de cus-cus.  

    POFTA BUNA!

    Aceasta reteta ti-a fost oferita de reteteoriginaleygabriela.blogspot.com
    Mark
    Mark
     

     


    Salut Voios de Pensionar

    De vorba la o cafea

    Salut Voios de Pensionar

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Re: CE GĂTIM AZI ?

    Mesaj  Mark Sam 11 Iul 2015 - 7:27

    Azi CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 4226034258 ...un ghiveci de legume :yummy:

    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Ghiveci-de-legume-288

    Continut sponsorizat


    CE GĂTIM AZI ? - Pagina 3 Empty Re: CE GĂTIM AZI ?

    Mesaj  Continut sponsorizat


      Data/ora curentă este: Dum 28 Apr 2024 - 6:35