Daca stii o reteta buna posteaz-o aici sa o invatam si noi
+2
elenita
Mark
6 participanți
CAIETUL CU REȚETE
elenita-
- Mesaj n°2
Re: CAIETUL CU REȚETE
STIUCA UMPLUTA
INGREDIENTE
2 stiuci ( 1,5 kg/buc )
miezul de la o paine
200 ml lapte
1 legatura patrunjel
1 legatura ceapa verde
1 capatana usturoi
sare
piper
50 g unt
2 oua
1 lingura untura
lamaie
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE
Stiucile au fost curatate, am scos intestinele si spalate, crestam pielea din jurul capului si facem loc cu un cutit intre carne si piele, apoi desprindem usor pielea de carne. Tragem usor de piele, in zona aripioarelor taiem cu atentie a.i. sa nu se rupa pielea. Scoatem pielea cu apa rece. Desprindem cu grija carnea de pe sira spinarii.
Ceapa am tocat-o si calit-o in unt. Tocam carnea stiucii si o punem intr-un vas, alaturi de usturoiul pisat, ceapa, patrunjelul tocat, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, ouale, sarea si piperul. Se framanta, de preferat cu mana pana se omogenizeaza. Umplem pielea stiucii cu umplutura, lasam cativa cm liberi la capat ca sa putem baga capul. Montam capul si punem stiuca in tava tapetata cu hartie ce copt si unsa cu untura. Ungem si stiuca. Am dat la cuptor moderat approx 2 ore.
Se serveste cu felii de lamaie, usturoi sau smantana.
Pofta mare !
INGREDIENTE
2 stiuci ( 1,5 kg/buc )
miezul de la o paine
200 ml lapte
1 legatura patrunjel
1 legatura ceapa verde
1 capatana usturoi
sare
piper
50 g unt
2 oua
1 lingura untura
lamaie
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE
Stiucile au fost curatate, am scos intestinele si spalate, crestam pielea din jurul capului si facem loc cu un cutit intre carne si piele, apoi desprindem usor pielea de carne. Tragem usor de piele, in zona aripioarelor taiem cu atentie a.i. sa nu se rupa pielea. Scoatem pielea cu apa rece. Desprindem cu grija carnea de pe sira spinarii.
Ceapa am tocat-o si calit-o in unt. Tocam carnea stiucii si o punem intr-un vas, alaturi de usturoiul pisat, ceapa, patrunjelul tocat, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, ouale, sarea si piperul. Se framanta, de preferat cu mana pana se omogenizeaza. Umplem pielea stiucii cu umplutura, lasam cativa cm liberi la capat ca sa putem baga capul. Montam capul si punem stiuca in tava tapetata cu hartie ce copt si unsa cu untura. Ungem si stiuca. Am dat la cuptor moderat approx 2 ore.
Se serveste cu felii de lamaie, usturoi sau smantana.
Pofta mare !
elenita-
- Mesaj n°3
Re: CAIETUL CU REȚETE
Tochitura de vita (Beef stew)
INGREDIENTE
TOCHITURA
500 g carne de vita sau porc
1 ceapa mare
5-6 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
1/2 cana suc de rosii
1-2 cani apa
1 pahar vin alb demisec de buna calitate (s-au 2 linguri otet balsamic)
3 linguri faina
patrunjel
sare
piper boabe
piper macinat
GARNITURA
300 g ciuperci champignon
5-6 rosii cherry
2 catei usturoi necuratati
1 ardei iute uscat
2 linguri ulei de masline
1/2 pahar vin alb demisec (s-au 2 linguri otet balsamic)
2 lingurite sos soia light
piper proaspat macinat
sare (nu mai este nevoie daca sosul de soya este foarte sarat)
PREPARARE TOCHITURA
In aceasta fotografie va arat ingredientele doar pentru tochitura, fara garnitura.
Carnea o taiem in bucatele potrivite pe care le tavalim prin faina.
Acum, sa va spun cum procedez eu pentru o pudrare uniforma cu faina, din doua miscari.
Se pune faina intr-o punga cu zip sau o punga mai grosuta si mai maricica.
Introduceti bucatile de carne, strangeti bine punga la gura dar lasand volum liber suficient
pentru ca atunci cand o scuturam, carnea sa aiba loc sa intre in contact cu faina pe toate partile.
Foarte important este ca apoi sa indepartam surplusul de faina.
Optim pentru mine a fost sa le rastorm in cosul de la steamer care are orificii foarte mari si am facut miscarea ca si cand as cerne faina deasupra chiuvetei si absolut tot surplusul a cazut prin orificiile respective si carnea a ramas pudrata perfect ca in fotografia de mai jos.
Mai departe, adaugam uleiul intr-o cratita incapatoare si cand este incins, adaugam bucatile de carne scuturate bine de faina in exces.
Le calim pana cand isi schimba culoarea, cca 2-3 minute, apoi le scoatem din cratita, le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.
Punem in cratita ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt.
Le calim 1 minut, apoi adaugam carnea si amestecam bine.
Adaugam vinul alb si asteptam un pic pana ce alcoolul s-a evaporat.
Ceea ce v-am povestit pana acum am gatit intr-o cratita antiaderenta pentru ca oala mea inox, desi groasa, lipeste orice as praji in ea.
Abia la acest pas am mutat totul in cratita inox.
Am adaugat sucul de rosii, am amestecat cu 1 cana cu apa, boabele de piper, piperul macinat, patrunjel tocat si putina sare (nu adaugati prea multa sare de la inceput pentru ca sosul scade si mancarea poate deveni prea sarata). fotografia este de la acest pas, mancarea fiarta o veti vedea direct in farfurie in ultima poza.
Acoperim cratita cu capac si lasam tochitura sa fiarba la foc mic pentru cca 2 ore.
Desi imi place mancarea fiarta indelung la foc mic, va spun ca aici mi-ar fi fost de folos o oala sub presiune pentru ca timpul ma fugareste, ziua e parca din ce in ce mai scurta iar pentru o femeie activa este un recipient de gatit zic eu de mare ajutor.
Timpul de fierbere se scurteaza cu cel putin 70% si se face economie la energie.
Cum acum gatesc cu o oala normala, va recomand (ma adresez incepatorilor) ca in cazul in care sosul scade prea mult dar carnea nu este complet patrunsa, sa mai adaugati treptat apa calduta.
Dupa ce carnea a fiert complet, potrivim tochitura de sare.
PREPARARE GARNITURA
Sa va arat si ingredientele pentru garnitura pentru ca sunt tare frumusele.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul necuratat si ardeiul iute tocat marunt.
Le calim 1 minut, apoi adaugam ciupercile si rosiile intregi.
Amestecam bine, adaugam sosul de soia si le calim cca 2-3 minute.
Adaugam vinul alb si piperul.
Amestecam ciupercile pe foc mediu pana cand alcoolul este complet evaporat.
Ciupercile si rosiile nu trebuie sa fie moi, ci usor crocante.
In momentul in care rosiile incep “sa se zbarceasca” dar sosul inca n-a scazut, ar fi bine sa le scoateti intr-o farfurie pt. ca se vor terciui daca vor fi prelucrate termic mai mult.
Asamblam in farfurie tochitura de porc si vita alaturi de mamaliguta calda si garnitura de ciuperci si rosii cherry.
Ambele retete luate de pe http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/&p=3
INGREDIENTE
TOCHITURA
500 g carne de vita sau porc
1 ceapa mare
5-6 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
1/2 cana suc de rosii
1-2 cani apa
1 pahar vin alb demisec de buna calitate (s-au 2 linguri otet balsamic)
3 linguri faina
patrunjel
sare
piper boabe
piper macinat
GARNITURA
300 g ciuperci champignon
5-6 rosii cherry
2 catei usturoi necuratati
1 ardei iute uscat
2 linguri ulei de masline
1/2 pahar vin alb demisec (s-au 2 linguri otet balsamic)
2 lingurite sos soia light
piper proaspat macinat
sare (nu mai este nevoie daca sosul de soya este foarte sarat)
PREPARARE TOCHITURA
In aceasta fotografie va arat ingredientele doar pentru tochitura, fara garnitura.
Carnea o taiem in bucatele potrivite pe care le tavalim prin faina.
Acum, sa va spun cum procedez eu pentru o pudrare uniforma cu faina, din doua miscari.
Se pune faina intr-o punga cu zip sau o punga mai grosuta si mai maricica.
Introduceti bucatile de carne, strangeti bine punga la gura dar lasand volum liber suficient
pentru ca atunci cand o scuturam, carnea sa aiba loc sa intre in contact cu faina pe toate partile.
Foarte important este ca apoi sa indepartam surplusul de faina.
Optim pentru mine a fost sa le rastorm in cosul de la steamer care are orificii foarte mari si am facut miscarea ca si cand as cerne faina deasupra chiuvetei si absolut tot surplusul a cazut prin orificiile respective si carnea a ramas pudrata perfect ca in fotografia de mai jos.
Mai departe, adaugam uleiul intr-o cratita incapatoare si cand este incins, adaugam bucatile de carne scuturate bine de faina in exces.
Le calim pana cand isi schimba culoarea, cca 2-3 minute, apoi le scoatem din cratita, le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.
Punem in cratita ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt.
Le calim 1 minut, apoi adaugam carnea si amestecam bine.
Adaugam vinul alb si asteptam un pic pana ce alcoolul s-a evaporat.
Ceea ce v-am povestit pana acum am gatit intr-o cratita antiaderenta pentru ca oala mea inox, desi groasa, lipeste orice as praji in ea.
Abia la acest pas am mutat totul in cratita inox.
Am adaugat sucul de rosii, am amestecat cu 1 cana cu apa, boabele de piper, piperul macinat, patrunjel tocat si putina sare (nu adaugati prea multa sare de la inceput pentru ca sosul scade si mancarea poate deveni prea sarata). fotografia este de la acest pas, mancarea fiarta o veti vedea direct in farfurie in ultima poza.
Acoperim cratita cu capac si lasam tochitura sa fiarba la foc mic pentru cca 2 ore.
Desi imi place mancarea fiarta indelung la foc mic, va spun ca aici mi-ar fi fost de folos o oala sub presiune pentru ca timpul ma fugareste, ziua e parca din ce in ce mai scurta iar pentru o femeie activa este un recipient de gatit zic eu de mare ajutor.
Timpul de fierbere se scurteaza cu cel putin 70% si se face economie la energie.
Cum acum gatesc cu o oala normala, va recomand (ma adresez incepatorilor) ca in cazul in care sosul scade prea mult dar carnea nu este complet patrunsa, sa mai adaugati treptat apa calduta.
Dupa ce carnea a fiert complet, potrivim tochitura de sare.
PREPARARE GARNITURA
Sa va arat si ingredientele pentru garnitura pentru ca sunt tare frumusele.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul necuratat si ardeiul iute tocat marunt.
Le calim 1 minut, apoi adaugam ciupercile si rosiile intregi.
Amestecam bine, adaugam sosul de soia si le calim cca 2-3 minute.
Adaugam vinul alb si piperul.
Amestecam ciupercile pe foc mediu pana cand alcoolul este complet evaporat.
Ciupercile si rosiile nu trebuie sa fie moi, ci usor crocante.
In momentul in care rosiile incep “sa se zbarceasca” dar sosul inca n-a scazut, ar fi bine sa le scoateti intr-o farfurie pt. ca se vor terciui daca vor fi prelucrate termic mai mult.
Asamblam in farfurie tochitura de porc si vita alaturi de mamaliguta calda si garnitura de ciuperci si rosii cherry.
Ambele retete luate de pe http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/&p=3
Mark-
- Mesaj n°4
Re: CAIETUL CU REȚETE
Salata de pui
Daca ai deja pregatit un pui rotisat, o punga de legume special toccata gata pentru salata si vreo doua-trei oua fierte in frigider, totul e floare la ureche!
Ingrediente pentru 4 portii:
3 linguri de otet de vin alb
3 linguri ulei de masline
2 linguri de mustar de Dijon
Ierburi uscate pentru condimentare
4 oua fierte tare – curatate si feliate
1 castravete de gradina – spalat si feliat subtire
Jumatate de pui rotisat – taiat cubulete
1 ceapa taiata felii rotunde
Amestecati intr-un bol otetul, uleiul, ierburile (dupa gust) si un praf de sare si unul de piper (in functie de cat de condimentat va place sa mancati). Intr-un bol mai mare, puneti toate celelalte ingredient taiate sau feliate. Si turnati peste ele sosul obtinut. Amestecati usor, de jos in sus.
Valoare nutritionala: (per portie): 276 calorii: 24 g proteine, 6 g carbohidrati, 2 g fibre, 16,5 g grasimi, dintre care 3,5 g grasimi saturate, 333 mg sodiu.
sursa:sfatulparintilor.ro
Daca ai deja pregatit un pui rotisat, o punga de legume special toccata gata pentru salata si vreo doua-trei oua fierte in frigider, totul e floare la ureche!
Ingrediente pentru 4 portii:
3 linguri de otet de vin alb
3 linguri ulei de masline
2 linguri de mustar de Dijon
Ierburi uscate pentru condimentare
4 oua fierte tare – curatate si feliate
1 castravete de gradina – spalat si feliat subtire
Jumatate de pui rotisat – taiat cubulete
1 ceapa taiata felii rotunde
Amestecati intr-un bol otetul, uleiul, ierburile (dupa gust) si un praf de sare si unul de piper (in functie de cat de condimentat va place sa mancati). Intr-un bol mai mare, puneti toate celelalte ingredient taiate sau feliate. Si turnati peste ele sosul obtinut. Amestecati usor, de jos in sus.
Valoare nutritionala: (per portie): 276 calorii: 24 g proteine, 6 g carbohidrati, 2 g fibre, 16,5 g grasimi, dintre care 3,5 g grasimi saturate, 333 mg sodiu.
sursa:sfatulparintilor.ro
Mark-
- Mesaj n°5
Re: CAIETUL CU REȚETE
Salata Nicoise cu ton
Frigeti la gratar fileuri de ton proaspat (sau, daca aveti de unde, cumparati-le gata facute).
Ingrediente pentru 4 portii:
2 linguri de sampanie sau de otet de vin alb
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 salota (ceapa) taiata mai mare
1 lingura mustar de Dijon
4 fileuri de ton proaspat (sau gata fript la gratar)
O mana de pastai de fasole verde
Cateva rosii cherry taiate sferturi sau jumatati
4 cartofi noi fierti in coaja si taiat sferturi
O ceapa mica rosie, feliata
Capere
Masline verzi
Daca nu ati gasit ton la gratar gata preparat, incepeti prin a frige pe gratar fileurile de ton. Nu le tineti pe foc prea mult, fiindca altfel pestele se usuca si-si pierde toata savoarea. Amestecati intr-un bol uleiul, otetul sau sampania, mustarul si salota.
Intr-un bol mai mare, puneti toate celelalte ingrediente, adaugati sare si piper si turnati sosul obtinut. Impartiti totul in 4 boluri. Si in fiecare bol asezati deasupra cate un file de ton la gratar.
Valoare nutritionala:340 calorii, 43 g proteine, 18 g carbohidrati, 4 g fibre, 11 g grasimi, dintre care 1.5 g grasimi saturate, 548 mg sodiu.
sursa:sfatulparintilor.ro
Frigeti la gratar fileuri de ton proaspat (sau, daca aveti de unde, cumparati-le gata facute).
Ingrediente pentru 4 portii:
2 linguri de sampanie sau de otet de vin alb
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 salota (ceapa) taiata mai mare
1 lingura mustar de Dijon
4 fileuri de ton proaspat (sau gata fript la gratar)
O mana de pastai de fasole verde
Cateva rosii cherry taiate sferturi sau jumatati
4 cartofi noi fierti in coaja si taiat sferturi
O ceapa mica rosie, feliata
Capere
Masline verzi
Daca nu ati gasit ton la gratar gata preparat, incepeti prin a frige pe gratar fileurile de ton. Nu le tineti pe foc prea mult, fiindca altfel pestele se usuca si-si pierde toata savoarea. Amestecati intr-un bol uleiul, otetul sau sampania, mustarul si salota.
Intr-un bol mai mare, puneti toate celelalte ingrediente, adaugati sare si piper si turnati sosul obtinut. Impartiti totul in 4 boluri. Si in fiecare bol asezati deasupra cate un file de ton la gratar.
Valoare nutritionala:340 calorii, 43 g proteine, 18 g carbohidrati, 4 g fibre, 11 g grasimi, dintre care 1.5 g grasimi saturate, 548 mg sodiu.
sursa:sfatulparintilor.ro
Mark-
- Mesaj n°6
Re: CAIETUL CU REȚETE
Salata de ghebe cu usturoi
Iata o reteta ideala pentru zilele de post sau alaturi de o friptura la gratar: Salata de ghebe cu usturoi.
Ingrediente
600 gr ghebe proaspete
20 gr. ulei de masline
2-3 catei de usturoi
otet
sare, piper
Mod de preparare
Ciupercile se spala si apoi se pun la fiert in apa cu sare si otet. Lasam la fiert circa 20 minute, dupa care scurgem de apa.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si sotam cativa catei de usturoi taiati marunt. Dupa, adaugam ciupercile si mai lasam cateva minute.
Scoatem amestecul intr-un bol peste care adaugam putin otet, ulei de masline si asezonam dupa gust cu sare si piper.
sursa:sfatulparintilor.ro
Iata o reteta ideala pentru zilele de post sau alaturi de o friptura la gratar: Salata de ghebe cu usturoi.
Ingrediente
600 gr ghebe proaspete
20 gr. ulei de masline
2-3 catei de usturoi
otet
sare, piper
Mod de preparare
Ciupercile se spala si apoi se pun la fiert in apa cu sare si otet. Lasam la fiert circa 20 minute, dupa care scurgem de apa.
Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si sotam cativa catei de usturoi taiati marunt. Dupa, adaugam ciupercile si mai lasam cateva minute.
Scoatem amestecul intr-un bol peste care adaugam putin otet, ulei de masline si asezonam dupa gust cu sare si piper.
sursa:sfatulparintilor.ro
Mark-
- Mesaj n°7
Re: CAIETUL CU REȚETE
Placinta cu iaurt
Iata o delicioasa reteta de Placinta cu iaurt.
INGREDIENTE
-1 kg de iaurt
-8 oua
-250-300 gr zahar
-1 pachet foi de placinta
-stafide
-coaja de lamaie,esenta de lamaie
MOD DE PREPARARE
1. Separam ouale. Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie, esenta, galbenusurile si zaharul. Incorporam si albusurile batute spuma. Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.
2. Pregatim o tava de copt (mai inalta, deoarece aluatul se va umfla). Punem la baza 3 foi de placinta, apoi punem 2-3 polonice din umplutura (cam 1 deget grosime de compozitie).
3. Repetam operatia pana terminam toata umplutura. Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.
4. Coacem la foc domol circa 40 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra. Compozitia se va umfla, dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.
5. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
sursa:sfatulparintilor.ro
Iata o delicioasa reteta de Placinta cu iaurt.
INGREDIENTE
-1 kg de iaurt
-8 oua
-250-300 gr zahar
-1 pachet foi de placinta
-stafide
-coaja de lamaie,esenta de lamaie
MOD DE PREPARARE
1. Separam ouale. Intr-un castron amestecam iaurtul cu coaja de lamaie, esenta, galbenusurile si zaharul. Incorporam si albusurile batute spuma. Amestecam bine pana omogenizam toata compozitia.
2. Pregatim o tava de copt (mai inalta, deoarece aluatul se va umfla). Punem la baza 3 foi de placinta, apoi punem 2-3 polonice din umplutura (cam 1 deget grosime de compozitie).
3. Repetam operatia pana terminam toata umplutura. Ultimul strat trebuie sa fie de umplutura.
4. Coacem la foc domol circa 40 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie deasupra. Compozitia se va umfla, dar cand o vom scoate din cuptor se va mai lasa un pic.
5. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
sursa:sfatulparintilor.ro
Mark-
- Mesaj n°8
Re: CAIETUL CU REȚETE
Prajitura turnata cu mere
Ingrediente
- 1,5 kg de mere
- 1 cana de faina
- 1 cana de gris
- scortisoara
- zahar dupa gust
- de unt
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.
Intr-un castron se amesteca faina, grisul, zaharul si scortisoara.
Peste amestecul uscat se adauga merele rase. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia.
Se unge un vas cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
Se taie cand s-a racit complet. Este delicioasa.
sursa:sfatulparintilor.ro
Ingrediente
- 1,5 kg de mere
- 1 cana de faina
- 1 cana de gris
- scortisoara
- zahar dupa gust
- de unt
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare.
Intr-un castron se amesteca faina, grisul, zaharul si scortisoara.
Peste amestecul uscat se adauga merele rase. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia.
Se unge un vas cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
Se taie cand s-a racit complet. Este delicioasa.
sursa:sfatulparintilor.ro
Mark-
- Mesaj n°10
Re: CAIETUL CU REȚETE
Cornuri cu nuca si marmelada
Iata o reteta delicioasa care ne duce cu gandul la copilariei: Cornuri cu nuca si marmelada.
INGREDIENTE
-500 gr faina
-25 gr drojdie
-3 linguri de zahar
-150 gr margarina
-1 ou
-un praf de sare
-1 fiola esenta de rom sau vanilie
-100 ml lapte
-300 gr marmelada
-150 gr miez de nuca macinat
-1 ou pentru uns
-3 linguri zahar pentru decor
MOD DE PREPARARE
1. Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena. Cernem faina intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura in care punem treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta si laptele caldut. Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca.
2. Impartim aluatul in 5 bucati egale, pe care le intindem pe masa presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cutit trecut prin faina (sa nu se lipeasca de aluat),taiem cercurile in 8 triunghiuri egale.
3. Intr-un castron amestecam marmelada cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulam. Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit circa 20 de minute.
4. Ungem cornuletele cu oul batut si le coacem pana se rumenesc usor deasupra (circa 25 de minute) la foc mijlociu. Cand le scoatem din cuptor le ungem din nou cu ou si le presaram cu zahar.
sursa:sfatulparintilor.ro
Iata o reteta delicioasa care ne duce cu gandul la copilariei: Cornuri cu nuca si marmelada.
INGREDIENTE
-500 gr faina
-25 gr drojdie
-3 linguri de zahar
-150 gr margarina
-1 ou
-un praf de sare
-1 fiola esenta de rom sau vanilie
-100 ml lapte
-300 gr marmelada
-150 gr miez de nuca macinat
-1 ou pentru uns
-3 linguri zahar pentru decor
MOD DE PREPARARE
1. Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena. Cernem faina intr-un castron, iar in mijloc facem o adancitura in care punem treptat oul batut cu sarea, drojdia, esenta si laptele caldut. Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca.
2. Impartim aluatul in 5 bucati egale, pe care le intindem pe masa presarata cu faina, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cutit trecut prin faina (sa nu se lipeasca de aluat),taiem cercurile in 8 triunghiuri egale.
3. Intr-un castron amestecam marmelada cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulam. Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit circa 20 de minute.
4. Ungem cornuletele cu oul batut si le coacem pana se rumenesc usor deasupra (circa 25 de minute) la foc mijlociu. Cand le scoatem din cuptor le ungem din nou cu ou si le presaram cu zahar.
sursa:sfatulparintilor.ro
|
|